Quí som

Germania Valenciana és una associació cultural que pretén dur a terme diferents accions cíviques i socials en l'objectiu de promoure la cultura, l'identitat i la cohesió social del poble valencià

Germania està composta per hòmens i dònes que ya participen en el moviment associatiu i cívic valencià, i que des de diferents procedències i àmbits pretenen construir un punt d'encontre i diàlec. D'esta manera, se vol coordinar, fer més visibles i efectives les activitats dels seus respectius àmbits associatius.

Per tant, la finalitat primera de Germania és aünar, fomentar i dinamisar el moviment associatiu que desenrolla la seua llabor en el marc de la defensa i difusió de la història i la cultura del poble valencià, en el més ampli sentit de la paraula, en els següents principis inspiradors:

1. Difondre la cultura entre la societat valenciana actual, fomentant el seu manteniment i enriquiment. 

2. Assegurar un coneiximent adequat de la nostra història i la nostra identitat, que fomente l'autoestima dels valencians i propicie cara a l'exterior una percepció correcta i dignificada de l'image dels valencians com a poble. 

3. Recuperar i posar en valor l'identitat i l'espai històric que correspon al poble valencià. 

4. Coordinar els diferents moviments culturals i cívics valencians dins un proyecte comú per l'estudi, difusió i promoció del valencianisme. 

5. Recuperar les tradicions, usos i costums del poble valencià per al coneiximent de les futures generacions

6. Fomentar l'unitat cultural dels valencians i el treball en positiu per la defensa i posada en valor de la cultura pròpia. 

7. Consolidar l'ensenyança de la llengua valenciana i la promoció del seu us normal i creixent en tots els àmbits de la societat, especialment en la lliteratura escrita i els mijos de comunicació.

8. Vertebrar l'espai d'identitat sociocultural comuna dels valencians, diferenciada del restant de l'estat espanyol i dels pobles veïns. 

9. Recolzar el dinamisme econòmic dels valencians en tots els seus sectors productius, incidint especialment en els més tradicionals; aixina com d’un repartiment adequat i just de la riquea. Precisament, les époques més glorioses culturalment parlant de l’història valenciana han segut aquelles en les que el poble valencià ha gojat d’un major desenroll econòmic i productiu. 

10. Recolzar l'estudi, manteniment, viabilitat econòmica i protecció dels paisages naturals i tradicionals valencians, i especialment d'aquells modelats per la mà del poble valencià durant sigles, com l'Horta de Valéncia, el Palmerar d'Elig o l'arquitectura de la pedra en sec del Maestrat.

11. Recolzar la conservació, protecció, l'estudi, i difusió del patrimoni històric i artístic del poble valencià tal i com marca la Llei del Patrimoni Cultural Valencià de 1998. 

12. Recolzar l'estudi, la ensenyança, la difusió i la dinamisació cultural en l´objectiu de respondre a la protecció del ric patrimoni immaterial del poble valencià: música, danses, cant d'estil, contes, jocs i tot tipo de tradicions orals-aurals del poble valencià. 

13. Establir nexes d'unió en atres colectius en fins similars d'Espanya i Europa.